fredag 4. juli 2014

Jakten på menneskelig naturForuten mine ambisiøse mål om å ikke støtte kjipe industrier, gjennomskue reklameskapte "behov", leve med færre ting og forbruke mindre - er ett av de viktigste målene, eller interessefeltene, jakten på et liv i tråd med menneskelig natur. Mer kommersielt sagt: "Hvordan finne lykken som moderne menneske?". Åhåhå, her skal det ikke stå på høytsvevende mål. Kanskje du nettopp leste min første fail allerede, nemlig å sette uoppnåelige mål for en selv. Med tanke på all kunst og litteratur som handler om nettopp temaet menneskelig harmoni ("lykke" blir så ensidig, målet er å være harmonisk med å være forbanna, trist, bitter og deprimert også), er utsiktene for min jakt nokså overambisiøse. Men for å ty til enda flere floskler: veien er målet.

Jeg tror deler av levesettet i vesten slår ut negativt på visse naturlige eller evolusjonsdrevne egenskaper hos oss mennesker. Vi belaster hjernene våre for mye med overflatisk informasjon (ikke dermed sagt at jeg ikke støtter opplysningstiden, den trykte bok og teknologisk utvikling) og bruker kroppene våre for lite. Å være i kontakt med jord kan blant annet gjøre deg lykkeligere. Litt mer presist: en bakterie i jorda fører til serotoninaktivering, og kan hjelpe mot depresjon. Moderne medisins svar på dette er sannsynligvis å etter hvert injisere/lage tabletter med bakterievirkestoffet, men hvorfor ikke bare stikke hendene i jorda og få effekten (/placeboeffekten) først som sist? Så ett av målene for dette miniprosjektet (som egentlig er ganske stort) må altså bli å være mer i kontakt med jorda. Kan ikke skade selv om jeg ikke er deprimert.

I mellomtiden har jeg kost meg med bading i havet, prideparade med den siste mohikaner og bordtennis med tilfeldige kids. Ingen blogg uten bilder!(venninne til høyre, hun vant!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar